ALMATI ve BİŞKEK VETERİNER FAKÜLTELERİ ZİYARET EDİLDİ

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM, Almaty (Kazakistan) ve Bişkek (Kırgızistan) Veteriner Fakültesi Dekanları ile görüşmelerde bulundu. 15 Haziran 2022 tarihinde Almatı’da Kazakh National Agrarian Research Universitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Dzhanabekova Gulmira KUMİSKALİEVNA ve 17 Haziran 2022 tarihinde Bişkek’te Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. İsmail ŞEN’i ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Almatı ve Bişkek Veteriner Fakülteleri arasında eğitim programları kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi değişim yanı sıra, ortak araştırma projeleri ve bilimsel çalışmaların yapılması ve diğer iş birliği konuları değerlendirildi.
Bilindiği üzere geçen yıl Kazakh National Agrarian Research Universitesi Veteriner Fakültesinden dört lisansüstü öğrencisi Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde üç hafta eğitim aldılar. Temmuz ayında da iki öğrenci eğitim için Fakültemize geleceklerdir. Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ali Doğan ÖMÜR’de yaz okulu kapsamında Almatı’da ders vermekteler.